Björn Skifs konsert i DalhallaOm Björn SkifsOm Dalhalla Björn Skifs - FotonGott och blandatGästbokLänkarKontakt

Björn Skifs - Biografi

Björn Skifs - Diskografi

Bjorn Skifs - filmer

Bjorn Skifs - Shower

Bjorn Skifs - Pressklipp

Bjorn Skifs - Udda fakta

Udda fakta om Björn Skifs

Här har jag friskt blandat bland fakta och rykten jag snappat upp. Jag kan inte garantera att allt är sant så ta det med en nypa salt...

 

Björn Skifs andraplats

Björn Skifs besitter andraplatsen på Svensktoppens rekordlista när det gäller att hålla sig kvar längst. Låten "Håll mitt hjärta" låg där i 142 veckor mellan åren 2003 och 2006.
Plats nummer 1 innehas av "Du är min man", Benny Anderssons Ork. med Helen Sjöholm. Den har legat där i 167 veckor och ligger där än..

(Det här ska stämma ganska bra)

 

Ur tidningen Hej, 1 januari 1969:

"Slam Creepers, med en oskuldsfull och söt 21-årig Björn Skifs, kallas för popens kronprinsar. Om Björn Skifs skriver reportern Leif Aldal: "Han sjunger bra och har scenpersonlighet. Kanske skulle han kunna bli en bra skådespelare."

(Där slog visst Leif huvudet på spiken..)

 

Film 1 - Björn bland de hårda grabbarna

I Tarantinos film De hänsynslösa (reservoir dogs) hörs Björn Skifs i soundtracket.

 

Hjärtinfarkt och hjärtstartare

Björn Skifs pappa drabbades av hjärtinfarkt men lyckades överleva i ytterligare 16 år innan han gick bort. Därför ställde Björn Skifs upp i Hjärt- och Lungfondens reklamkampan 2014. Hjärtinfarkt är en av många sjukdomstillstånd som kan leda till hjärtstopp. Enda sättet (förutom tur) att få i gång ett hjärta som stannat är en hjärtstartare. De hjärtstartare som finns i dag är lätta för alla att använda. Därför placeras det ut hjärtstartare på många ställen i samhället och även företag köper in hjärtstartare. De kostar ganska mycket men är en bra investering som kan rädda liv. Därför är det inte ovanligt att äldre eller de som vet att de har en hjärtsjukdom också skaffar hjärtstartare. Här finns mer information om hjärtstartare och här kan du köpa hjärtstartare.

 

 

Rullgardinsoperation

Björn SKifs har "skönhetsopererat" sina ögonlock.
Men det handlar inte om ett få ett bättre utseende utan om att se bättre ut. Så här säger Björn själv i en kommentar i Aftonbladet ”Det är ett släktdrag som gör att rullgardinerna håller på att åka ner. Min far gjorde samma ingrepp, han såg knappt någonting. Det här är mycket skönare och har inte så mycket med skönhet att göra.”

(Skönt svar av Björn eller hur?)

 

Till sin mors förtret...

När Björn Skifs var liten ska han angående sin födelsedag envisats med att berätta " Jag har samma födelsedag som Hitler". Hans mamma ska visst inte ha glatt sig åt det..
(Fullt förståerligt förstås.. )

 

Brand orsak till framgång?

Ett illvilligt rykte gör gällande att framgångarna för låten "Hooked on a feeling" berodde på att en brand förstörde arkivet för en av USAs största radiostationer men att "Hooked on a feeling" var en av de få skivor som klarade sig och därför spelades ovanligt frekvent.
(Undrar om det ligger något i det)

 

Hörselproblem

Björn Skifs har drabbats av nedsatt hörsel och sus i öronen och det är knappast något ovanligt bland de som uppträder på scenen hela sitt liv. (Det tycks inte påverka hans musikalitet). Tinnitus är något jag själv är drabbad av men i väldigt lindrig form (än så länge).

 

 

Film 2 -Sängkammarmusik

I filmen Shortbus från 2006 som handlar till största delen om sex kan man höra Björn Skifs (och även Nationalteatern) i bakgrunden...

(Det är dock lite tveksamt om det här stämmer, Björn finns inte med i listan över soundtracket till filmen).

 


 

 

Jag samlade från början ihop materialet som finns här utan en tanke på att lägga ut det.

 

Därför saknas det tyvärr källor till det mesta. Känner du att du har upphovsrätten till något av materialet och vill att jag ska ta bort det eller ange dig som källa, hör av dig!

 

 

Startsida : Konserten : Björn Skifs : Dalhalla : Foton : Gott & Blandat : Gästbok : Länkar : Kontakt   |  In English
Björn Skifs - Biografi : Diskografi : Film & TV : På Scenen : Pressklipp : Udda fakta
Björn Skifs i Dalhalla © 2007 - 2018 Mats